Word jij al gek van het binnen zitten heel de dag? Begin je al langzaam op je meubels te kauwen uit pure verveling vanwege corona? Geen paniek... de redding is nabij! Wij van Jolly Booth weten maar al te goed dat je wel toe bent aan een beetje ontspanning; vandaar ons nieuwe concept: SILENT DISCO MET DE BUREN. CORONA PROOF! Dat is op een veilige manier, dus minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar, een feestje vieren vanuit je eigen tuin of vanaf eigen balkon. Op afstand maar toch samen. Organiseer samen met ons deze te gekke silent disco voor jouw straat of bouwblok. Het enige wat je hoeft te doen is zoveel mogelijk buren enthousiast maken. Wij regelen vervolgens de rest!

Silent Disco met de buren is al mogelijk vanaf € 5,- per koptelefoon. De DJ draait de fijnste plaatjes vanaf een centrale plek binnen het bouwblok en houdt netjes minimaal anderhalve meter afstand. Er zijn drie verschillende muziekkanalen die oplichten (blauw, groen en rood) aan de zijkant van elke koptelefoon. Eén kanaal wordt als verzoekkanaal ingericht, waarbij je via Whatsapp of Facebook een favoriete hit kan aanvragen. Naar welk kanaal je luistert bepaal je helemaal zelf. Maar één ding is zeker: Met de Silent Disco gaan we er gegarandeerd een feestje van maken!

Uiteraard houden wij rekening met de huidige RIVM richtlijnen omtrent het Corona virus en dragen wij er zorg voor dat de party netjes volgens deze regels verloopt. Er mogen alleen bewoners van het bouwblok, de straat of appartementencomplex meedoen die vanuit eigen tuin of vanaf eigen balkon mee kunnen dansen, natuurlijk op anderhalve meter afstand van elkaar. Onze koptelefoons worden voor én na elk event extra grondig gereinigd met alcoholhoudende middelen.

 

AFTER MOVIE

Zaterdag 4 april 2020 hebben wij onze eerste editie van Silent disco met de Buren georganiseerd in een woonblok in de Rotterdamse wijk Blijdorp. Op Koningsdag hebben wij in 3 woonblokken tegelijk een speciale Kingsday editie gehouden. Bekijk hier de aftermovies. Staan we misschien bij één van de volgende edities bij jou in het woonblok?

 
 
 

aanvraag silent discO met de buren

Vul hieronder je gegevens in, wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen!
WAT IS SILENT DISCO?

Een silent disco is een concept waarbij het feestende publiek met draadloze koptelefoons mee kan luisteren met de dj of zelfs met een live band. Er wordt geen gebruik gemaakt van speakers, maar van een radionetwerk dat de muziek doorstuurt naar de koptelefoons. Het ziet er niet alleen heel komisch uit, het is ook nog eens mega leuk en vernieuwend!

VOORDELEN VAN SILENT DISCO

De silent disco is niet voor niks zo populair geworden, er zitten namelijk erg veel voordelen aan:

– Geen geluidsoverlast. Geen gedoe meer met je buren dus, en lekker tot in de late (of zelfs vroege) uurtjes door feesten zonder dat iemand er last van heeft.
– Je hoeft niet te schreeuwen om je verstaanbaar te maken. Zet je koptelefoon even af en je kan rustig een gesprek voeren.
– Meer locaties mogelijk. Omdat er geen geluidsoverlast zal zijn door een grote muziekinstallatie, is het mogelijk om je silent disco ook op locaties te houden waar je normaal niet aan zou denken, zoals op het strand, in het park of op de camping.
– Meerdere muziekstijlen. Gemengd gezelschap op je feest? Geen probleem. Het is namelijk mogelijk om twee verschillende muziekstijlen op twee verschillende kanalen te draaien. De gasten bepalen zelf naar welk kanaal ze luisteren, ideaal! Juist in deze situatie komt de silent disco extra tot zijn recht. Gasten dansen dan namelijk ook verschillend.
– Het is super trendy. Je hebt gegarandeerd een uniek feest dat je gasten niet snel meer zullen vergeten!

ONTSTAAN VAN DE SILENT DISCO

Het eerste teken van silent disco was in een Finse sciencefiction film in 1969, waarin de karakters een koptelefoon droegen op een feestje. Maar, de eerste echte silent party was pas in 1999 op een festival in Texas. Het concept wilde toen nog niet echt doorbreken. Het werd pas echt populair toen een Nederlandse artiest (ja, we mogen hier best trots op zijn) in 2002 een grote silent dance party hoste in Chicago. Sindsdien vinden er steeds meer stille feesten plaats en tegenwoordig is de silent disco te vinden op grote festivals over de hele wereld, maar ook op kleinschalige feesten en partijen zoals die van jou.