VEEL GESTELDE VRAGEN - SILENT DISCO SETS


WAT IS EEN SILENT DISCO?

Een silent disco is een evenement waarbij men een draadloze koptelefoon op heeft. Deze koptelefoon is draadloos verbonden met één of meerdere zenders middels radiofrequentie. De zender is aangesloten op bijvoorbeeld een telefoon, laptop, DJ draaitafel of ander apparatuur dat muziek of geluid afspeelt. Heel simpel gezegd zijn de koptelefoons de vervanger van een speaker. Ideaal dus om overlast te voorkomen!


HOE WERKT DE SILENT DISCO?

De zender(s) en koptelefoons gaan altijd samen. De zender stuurt een signaal naar de draadloze koptelefoons die op accu werken.


WAAR KAN IK DE SILENT DISCO VOOR GEBRUIKEN?

Er zijn ontelbare mogelijkheden. Maar voornamelijk voor (huis)feestjes, festivals, beurzen, Yogalessen, maar denk ook aan buitenbioscoop, CityTours, boottochten of andere activiteiten waar je bijvoorbeeld geluidsoverlast wil limiteren met grote groepen.


HOE LANG GAAT DE ACCU VAN DE KOPTELEFOON MEE?

De koptelefoons van de silent disco werken op accu en deze zijn volledig opgeladen wanneer je een silent disco set bij ons huurt. De accu van de koptelefoons gaat ongeveer 8 uur mee, meer dan voldoende voor een mooi feest! Huur je voor meerdere dagen dan krijg je ook opladers mee.


HOE SLUIT IK DE SILENT DISCO AAN?

Het is heel simpel, je sluit je device aan op de zender met de meegeleverde bekabeling. Vervolgens zet je de zender aan en kiest een kanaal (1,2 of 3). Vervolgens zet je de koptelefoons aan en kies je op de koptelefoons hetzelfde kanaal. Dansen maar! Voor meer info zie onze instructievideo op deze site.


OP WELKE APPARATUUR KAN IK DE ZENDERS AANSLUITEN?

Telefoon, tablet, laptop, maar ook professionele DJ apparatuur. Er worden standaard kabels meegeleverd, afhankelijk van de apparatuur die je gaat gebruiken.


KAN IK TIJDENS DE SILENT DISCO NAAR MEERDERE KANALEN LUISTEREN?

Ja dat kan! Het maximaal aantal zenders voor een silent disco is 3 stuks. Elke zender staat gelijk aan een kanaal met haar eigen kleur die ledverlichting geeft aan de zijkanten van de koptelefoons (rood, groen en blauw). Omdat je tot wel 3 verschillende zenders met 3 verschillende geluiden tegelijkertijd kunt aansluiten, is er dus voor elk wat wils. En de ledverlichting ziet er ook nog eens supergaaf uit.


WAAROM ZOU IK MEERDERE ZENDERS MOETEN HUREN?

Meerdere zenders maakt een silent disco extra bijzonder en leuk. Je kunt daardoor naar verschillende muzieksoorten luisteren.


HOE VER REIKT HET SIGNAAL VAN DE ZENDERS?

Iedere zender reikt in open veld ongeveer 500 meter . Het signaal gaat door muren of andere objecten heen maar houdt er rekening mee dat daardoor het bereik aanzienlijk afneemt. Ieder muziekkanaal heeft een uniek signaal.


PASSEN KINDEREN DE KOPTELEFOONS VAN DE SILENT DISCO?

Ja, de koptelefoons zijn verstelbaar en passen ook bij kinderen.


IK WIL EEN SILENT DISCO GEVEN OP EEN LOCATIE ZONDER STROOM. KAN DAT?

Naast de standaard zenders die je op stroom aansluit, hebben wij ook draadloze zenders. Deze zenders werken op accu met een accuduur van ca 8-10uur.


HOE WERKT HET ZELF OPHALEN/RETOURNEREN?

De silent disco koptelefoons kunnen bij ons op kantoor worden opgehaald en geretourneerd. Dit doen wij op afspraak.


HOE WERKT HET BEZORGEN?

Wij sturen de koptelefoons in een pakket naar je op met een retourlabel. Na het voldoen van de betaling ontvang je van ons een bevestiging met de verwachte leverdatum en tijd. Het retourlabel kan je gebruiken om de koptelefoons weer terug te sturen.


KAN DE SET OOK (BEZORGD EN) AANGESLOTEN WORDEN?

Tuurlijk, wil je volledig verzorgd worden? Niet op de postbode wachten? Dan kunnen wij een technicus op pad sturen met de materialen. Hij begeleidt dan het gehele project op locatie!


KAN IK DE SILENT DISCO SET OOK VOOR MEERDERE DAGEN HUREN?

Dat kan! We kunnen dan opladers voor de apparatuur meeleveren, zodat je die zelf kan opladen.


WAT GEBEURD ER IN GEVAL VAN SCHADE OF VERLIES VAN DE KOPTELEFOONS?

Bij schade of verlies moeten wij helaas €40,- per koptelefoon in rekening brengen. Voor meer informatie kijk in onze algemene voorwaarden (webshop).


WIE ZORGT ER VOOR DE MUZIEK?

De muziek regel je zelf. Iedere zender dient op een aparte device te worden aangesloten, zoals telefoon, laptop of DJ apparatuur. Dit kunnen maximaal drie DJ’s, Spotifylijsten of bijvoorbeeld sprekers zijn.


KUNNEN JULLIE OOK EEN DJ (EN BENODIGDE APPARATUUR) LEVEREN?

Ja, zeker. Wij bouwen heel graag een feestje met jullie! Neem gerust contact met ons op om al je wensen te bespreken.